Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Nagrajenci Mestne občine Nova Gorica ob občinskem prazniku

DATUM OBJAVE 09. september 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Nagrado Mestne občine Nova Gorica bodo prejeli:

ALOJZ ROT IN JULIJ SAVELLI za dolgoletno in kvalitetno delo v podjetju Gostol-Gopan d.o.o, ki je pod njunim vodstvom uspelo prebroditi nastalo krizo slovenske strojne industrije ob izgubi jugoslovanskega tržišča in se zdaj odraža v uspešnem poslovanju podjetja.

Alojz Rot je v Gostol Gopanu, s petletno vmesno prekinitvijo, zaposlen od leta 1971.Vseskozi je opravljal najzahtevnejša strokovna in vodstvena dela, od leta 2002 kot direktor družbe.V najtežjih časih je s skrbno izbrano ekipo uspel družbo dvigniti na bistveno zahtevnejšo in uspešnejšo raven, ter jo uvrstiti med najpomembnejše evropske in svetovne proizvajalce pekarske opreme in tudi začrtati pot novim področejm delovanja.
Julij Savelli, je zdaj pomočnik direktorja družbe,ki ji je zvest od prve zaposlitve pred več kot tremi desetletji. Tudi on je vseskozi opravljal najzahtevnejša strokovna in najodgovornejša vodstvena dela. Njegova največja zasluga pa je, da je v časih, ko je bila slovenska strojna industrija v najgloblji krizi zaradi izgub jugoslovanskega in zloma ruskega tržišča, obdržal podjetje pri življenju.


prof. dr. DANILO ZAVRTANIK
Za izkazano samoiniciativnost in uspešno vodenje Politehnike Nova Gorica, ki nezdržno a vztrajno prerašča v univerzo, ter za dosežene trajno pomembne uspehe pri razvoju Mestne občine Nova Gorica in dvigu kvalitetne ravni širšega okolja.
Profesor dr. Danilo Zavrtanik je bi pred desetletjem eden od pobudnikov ustanovitve Faklultete za znanosti v okolju. Je človek z jasno vizijo in neomajno voljo, ki ga odlikuje izjemna sposobnost izvedbe zadanih ciljev. Na Politehniki Nova Gorica je okrog sebe zbral ekipo izvrstnih strokovnjakov iz Slovenije in tujine. Z vodenjem te institucije, kateri se obeta, da bo v kratkem postala univerza, je dosegel trajno pomembne uspehe pri razvoju mestne občine Nova Gorica.


Mag. SLAVICA PLAHUTA
Za dolgoletno uspešno delo v Goriškem muzeju Kromberk- Nova Gorica, kjer se je kot preučevalec zgodovine izkazala z vso resnostjo in odgovornostjo, ki označuje vsako znanstvenoraziskovalno delo.

Gospa Slavica Plahuta je bila v Goriškem muzeju zaposlena 32 let vse do letošnje upokojitve.V prvem obdobju je delovala kot kustos za novejšo zgodovino in bila avtor številnih stalnih in priložnostnih razstav in mnogoterih objav. Njena bibliografija šteje 114 enot, med njimi tudi knjižno delo Slovenski in črnogorski interniranci in narodnoosvobodilni boj na Goriškem.V drugem obdobju , od 1991.leta dalje je Goriški muzej vodila in gospe Slavici Plahuta gre priznanje za pomembne posodobitve muzejskih zbirk, urejanje depojev, ter uveljavitev muzeja kot središča za pobude pri ohranjanju naravne in kulturne dediščine primorskega prostora.

Didplomo Mestne občine Nova Gorica bodo prejeli:

VOJKO VIČIČ- za prizadevno in uspešno delo v taborniškem društvu Rod soških mejašev ter Taborniški zvezi Slovenije.

Med tabornike je vstopil že kot prvošolec.Od 1995.leta , ko je taborništvo v Novi Gorici ponovno oživelo pa pet let opravljal funkcijo načelnika taborniškega društva Rod soških mejašev.Njegovo zavzeto delo z mladimi tako na občinski ravni, kot znotraj Zveze tabornikov Slovenije spričo doseženega gotovo zasluži priznanje.
BORIS ČOTAR- za dolgoletno požrtvovalno in nesebično delo z mladimi v okviru Prostovoljnega gasilskega društva Dornberk.

Boris Čotar je vse dosedanje življenje namenil delu z mladimi, sprva kot mentor telovadnega društva partizan, zadnjih 35 let pa kot vodja mlajših članov Prostovoljnega gasilskega društva Dornberk.S svojim delom je prispeval k širjenju gasilstva med mladimi rodovi in hkrati mladim pomagal graditi odnos do medsebojne povezanosti in potrebnosti.

FEDJA MARUŠIČ- za izjemne rezultate dosežene v kajakaštvu in njegov doprinos k razvoju kajakaškega športa. Fedja Marušič je tekmovalec, ki je znan po svojih imenitnih rezultatih na največjih tekmovanjih. Tistim, ki ga bolje poznajo pa je predvsem pri srcu zaradi načina, s katerim je te rezultate dosegel.Naučil se je ceniti zahtevno pot, ki jo mora prehoditi vsak vrhunski tekmovalec za dosego najvišjih ciljev in te dragocene izkušnje vgraditi v svoj odnos do sveta in posebej do sočloveka.

MARTIN PAVLIN – za požrtvovalno in nesebično delo v Karitasu in za prispevek pri izdelavi kronologije Banjšic

Življenja na Banjšicah, si brez svojega župnika Martina Pavlina ne znajo predstavljati. Krajanom namreč od 1977.leta, odkar tam službuje, ob vestnem opravljanju poklica ,s svojim bogatim znanjem in vedenjem pomaga tudi na drugih področjih .Prav njemu gre zahvala za to, da imajo Banjšice zapisano svojo zgodovino v istoimenski knjižici, ki je izšla v zbirki Sakralni spomeniki Primorske.Njegov širok pogled na življenje na nepogrešljiv za okolje v katerem deluje, svoj čut za sočloveka pa udejanja kot predsednik Karitasa v Gorskem okrožju.

Nagrado Franceta Bevka bo prejelo:

SLOVENSKO NARODNO GLEDALIŠČE NOVA GORICA
Ob 50.letnici ustanovitve in za dosežene odmevne gledališke uspehe, ki so ponesli sloves gledališča in mesta Nova Gorica daleč preko meja naše države.

Skupščina občine Nova Gorica je predhodnika Goriško gledališče ustanovila maja 1955.leta in 19.oktobra bo poteklo pet desetletij od prve premierne uprizoritve- to so bili Celjski grofje Bratka Krefta. Do danes je ansambel postregel z več kot 300 različnimi predstavami. Med njimi je bilo veliko število izjemno uspešnih in odmevnih, ki so jim priznanja ob občinstvu izrekli tudi strokovni krogi doma in na tujem.Gledališče je na svoji poti odigralo tudi pomembnega ustvarjalca kulturnega prostora,tako z dolgoletno organizacijo festivala Mali odri, festivala Alpe Adria, izjemno uspešnim Goriškim vrtiljakom za najmlajše in delovanjem Amaterskega mladinskega odra. Vse to je privedlo do tega, da je ministrstvo za kulturo Primorsko dramsko gledališče lani z ustanoviteljstvom uvrstilo med tri nacionalna gledališča v državi.