Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Zaključek mednarodnega natečaja »Evropejec sem«

DATUM OBJAVE 17. marec 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Nova Gorica skupaj s štirimi drugimi partnerskimi mesti iz Bolgarije, Sardinije in Portugalske sodeluje v projektu Evropska prihodnost je naša prihodnost v okviru programa Evropa za državljane, katerega glavni cilj je prispevati k razumevanju EU, njene zgodovine in raznolikosti, spodbujati evropsko državljanstvo ter izboljšati pogoje za državljansko in demokratično udeležbo na ravni Unije.

Ena od aktivnosti projekta je bila tudi izvedba mednarodnega natečaja za mlade od 7. do 29. leta z naslovom »Evropejec sem«. Na natečaju so sodelovali mladi iz petih mest partnerjev projekta: domače Nove Gorice in njene okolice, sardinskega mesta Osilo, bolgarskih mest Dalgopol in Aksakovo ter portugalske Vile Nove de Cerveire. Natečaj je potekal v treh starostnih kategorijah, in sicer 7–13 let, 14–20 let ter 21–29 let. Mladi so lahko izbirali med pripravo pisnega izdelka, likovnega dela ali fotografije pod skupno tematiko spodbujanja evropskih vrednot, povezovanja, spoštovanja človekovih pravic in demokracije.

 

Najbolje ocenjena dela na lokalni ravni iz posamezne starostne in umetniške kategorije so bila uvrščena na mednarodno ocenjevanje, ki je potekalo na partnerskem srečanju prav v Novi Gorici.

 

Naši mladi, ki so s svojimi deli pustili prav poseben vtis in pečat med ocenjevalci, so:

V kategoriji 7–13 let s svojimi likovnimi izdelki:

  • Nika Gavez Komel
  • Sara Humar
  • Natalija Plahuta.

 

V kategoriji 14–20 let s svojim likovnim delom:

  • Megi Pečenko

 

V kategoriji 14–20 let s svojim pisnim delom:

  • Melisa Tomšič
  • Katrina Manfreda

 

Izmed vseh prispelih del sta v kategoriji 14–20 let glavni nagradi na mednarodni ravni pripadli prav našima dvema mladima umetnicama, in sicer za pesem ter likovno delo. Liza Zavrtanik je s svojo pesmijo z naslovom »Evropa« najbolj prepričala mednarodno ocenjevalno ekipo, Gaja Rejc pa s svojo risbo pod naslovom »Povezanost«. Obema iskreno čestitamo.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem natečaja, hvala Gimnaziji Nova Gorica, profesorici Suzani Černe ter profesorju Bogdanu Vrčonu, gospe Petri Zorn z OŠ Branik ter Mateji Gregorič z OŠ Šempas za sodelovanje in mentorstvo pri posameznih umetniških kategorijah ter Mladinskemu centru in Ljudski univerzi za pomoč pri izvedbi natečaja.

 

Zaključek mednarodnega natečaja »Evropejec sem«  Zaključek mednarodnega natečaja »Evropejec sem«  Prejmnica nagrade  Prejmnica nagrade  Prejmnica nagrade  Prejmnica nagrade  Prejmnica nagrade  Prejmnica nagrade  Prejmnica nagrade  Skupinska fotgorafija prejmnikov nagrad