Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Urnik črpanja vode iz reke Vipave

DATUM OBJAVE 25. marec 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije je objavil urnik črpanja vode iz reke Vipave za potrebe namakanja.

Za smer namakanja DORNBERK in ŠEMPAS, ki zajema namakalna polja Prvačina I in II, Dornberk – Kobate, Jugovo polje, Podvogrsko, Šempaske gmajne, Okroglica I in II ter Replje, bo namakanje potekalo ob torkih in sobotah predvidoma med 17. in 22. uro.

Priporočena je uporaba kapljičnega namakanja. Prepovedano je zalivanje trat in uporaba vode za nekmetijske namene.

Sklad kmetijskih zemljišč prosi za racionalno rabo vode in si pridržuje pravico do sprememb.

V primeru padavin se črpanje po urniku ne izvaja.

V kolikor vodo potrebujete (minimalno 5 uporabnikov), se predhodno dogovorite z vzdrževalcem za vklop (tel: 040 376 350). V primeru, da bo ekološko sprejemljivi pretok Qes reke Vipave manjši od dovoljenega, se črpanje iz reke Vipave lahko prekine.

 

Urnik začne veljati 25. 3. 2022.

 

Celoten urnik najdete na spletni strani Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS