Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Premiera dokumentarnega filma Vesela Goriška

DATUM OBJAVE 19. maj 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

 

Vljudno vabljeni na premiero dokumentarnega filma o ljubiteljski kulturni ustvarjalnosti na Goriškem ob 65-letnici Zveze kulturnih društev Nova Gorica in 20-letnici Točke ZKD Nova Gorica.

 

Scenarij in režija: Vesna Humar

Snemanje: Ivo Saksida, Iztok Saksida

Montaža: Iztok Saksida

Produkcija: ZKD Nova Gorica

 

sreda, 25. maj 2022, ob 18. uri

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

 

Po projekciji bo kratek pogovor z ustvarjalci filma, ki ga bo vodila dr. Tanja Badalič.

 

Brezplačne vstopnice rezervirate in dvignete na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica, telefon +386 5 335 40 16 vsak delavnik med 10.00 in 13.00 ter 14.00 in 17.00, elektronska pošta blagajna@kulturnidom-ng.si Vabljeni!

 


 

Zveza kulturnih društev Nova Gorica kot krovna organizacija številnih kulturnih društev že 65 let bogati ljubiteljsko kulturno ustvarjalnost na Goriškem. Visokemu jubileju zveze se je v letu 2021 pridružila tudi 20. obletnica odprtja prostorov Točke ZKD, ki je postala središče ustvarjanja in povezovanja novogoriških kulturnih društev.

Dokumentarni film z naslovom VESELA GORIŠKA je pričel nastajati v letu 2021. V njem sodelujejo predstavniki kulturnih društev, predsedniki, člani društev, umetniški vodje, zborovodje in dirigenti društev članic ZKD Nova Gorica. Krajšo različico filma smo predstavili na slovesnosti ob slovenskem kulturnem prazniku in jubilejih Zveze kulturnih društev Nova Gorica 3. februarja 2022 v Kulturnem domu Nova Gorica. Tokrat pa vas vabimo na premiero 50-minutnega filma, ki naj v vseslovenskem Tednu ljubiteljske kulture pomeni tudi poklon Zveze kulturnih društev Nova Gorica vsem ljubiteljskim ustvarjalcem v kulturi.

 

Podpora:

Mestna občina Nova Gorica, Zavarovalnica Triglav

 

Povezujemo se:

GO!2025, Teden ljubiteljske kulture, Tedni vseživljenjskega učenja