Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Festival Odprte hiše Slovenije tudi na Goriškem

DATUM OBJAVE 23. maj 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Med 27. in 29. majem bo potekal festival Odprte hiše Slovenije. Javnosti bodo na ogled stanovanja in družinske hiše ter izobraževalne, poslovne, kulturne, turistične in športne stavbe.

Med več kot 60 stavbami na letošnjem festivalu sta tudi dve goriški, in sicer Grad Rihemberk in zimski bazen v Novi Gorici ter Knjižnica Damir Feigel – Narodna in študijska knjižnica v Gorici (IT).  

Obiskovalci festivala boste lahko na brezplačnih vodenih ogledih obiskali odlično arhitekturo in prenovljeno kulturno stavbno dediščino. Pod strokovnim vodstvom arhitektov, konservatorjev, krajinskih arhitektov in drugih strokovnjakov si boste lahko ogledali stavbe, ki navadno niso javno dostopne.  

Knjižnico Damir Feigel si bo mogoče ogledati v soboto, 28. maja, ob 11.00 in 11.45, zimski bazen v soboto, 28. maja, ob 13.00, grad Rihemberk pa v nedeljo, 29. maja, ob 10.00.  

Vse objekte, ki jih boste lahko obiskali v sklopu festivala, najdete na njihovi spletni strani, kjer se za posamezni ogled tudi prijavite.  

notranjost gradu Rihemberk

zimski bazen v Novi Gorici

Foto: Mateja Pelikan

Knjižnica Damir Feigel – Narodna in študijska knjižnica