Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Prenehanje delovanja namakalnega razvoda Vogršček

DATUM OBJAVE 20. julij 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

  Logotip Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije    

 

Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije vse uporabnike vode iz namakalnega razvoda Vogršček obvešča, da od 19. 7. 2022 naprej do preklica, voda iz sistema ne bo več na razpolago. Ponovno obratovanje namakalnega razvoda je predvideno za čas, ko bo na voljo voda iz akumulacije Vogršček.

Zaustavitev delovanja razvoda je skladna z napovedjo ukrepa zaustavitve z dne 5. 7. 2022 in urnika namakanja z dne 15. 7. 2022. Pokvarila se je namreč še tretja od petih črpalk, s katerimi se je improvizirano in nadomestno polnil namakalni razvod in potrdila napoved strojnikov, da ta način zagotavljanja vode dolgoročno ni vzdržen. Prav tako je pretok reke Vipave padel pod ekološko sprejemljivega.

Z objavo tega obvestila preneha veljati urnik namakanja z dne 15. 7. 2022.

O možnosti ponovnega namakanja z vodo iz akumulacije Vogršček bodo uporabniki obveščeni na tem mestu in prek medijev. Žal pa brez predhodnih obilnejših in dolgotrajnejših padavin tega ni za pričakovati.