Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Vabilo k sodelovanju v delovni skupini za pripravo Strategije razvoja kmetijstva mestne občine Nova Gorica za obdobje 2023 2034

DATUM OBJAVE 07. april 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Štiri občine Vipavske doline: Ajdovščina, Nova Gorica, Renče-Vogrsko in Vipava so v letu 2022 pristopile k pripravi strategij razvoja kmetijstva na svojih območjih za obdobje 2023 – 2034. Kljub temu, da se dokumenti pripravljajo za vsako občino posebej, pa je želja, da bi se pri določenih razvojnih ukrepih občine poenotile z namenom skupnega in poenotenega razvoja kmetijstva celotne Vipavske doline.

Vlogo koordinatorja priprave dokumentov so občine zaupale Regijski razvojni agenciji ROD Ajdovščina.

Namen priprave strategij je oblikovati strateški okvir lokalnega razvoja kmetijstva ob upoštevanju lokalnih potencialov in potreb, evropskih ter nacionalnih usmeritev, v luči prilagajanja podnebnim spremembam, ohranjanja biodiverzitete in kmetijske krajine in doseganja prehranske oskrbe in varnosti. Strateške usmeritve in predlagani ukrepi bodo občinam v pomoč pri pripravi občinskih pravilnikov s področja razvoja kmetijstva in predlogov proračunov.

Da bo občinska strategija kmetijstva lahko dokument, ki bo odražal poleg potencialov tudi potrebe in smotrne ukrepe za dosego ciljev na območju občine, je nujno sodelovanje deležnikov.

Mestna občina Nova Gorica  zato vabi deležnike in vse zainteresirane v delovno skupino za pripravo občinske strategije za razvoj kmetijstva.

Prvič se bo delovna skupina srečala na delavnici, ki bo potekala v petek, 14. aprila, med 9.00 in 12.00 uro v Veliki dvorani Mestne občine Nova Gorica, Trg Edvarda Kardelja 1, Nova Gorica.

Delavnica bo hkrati izvedena za obe občini, Novo Gorico in Renče - Vogrsko. Predstavitvi analiz stanja in zbranih podatkov bo sledilo delo v manjših skupinah, ki jih bodo usmerjali strokovni sodelavci Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Namen delavnice je izpostaviti prednosti, slabosti, priložnosti in nevarnosti v okviru razvoja kmetijstva območja občin Nova Gorica in Renče - Vogrsko (izdelava SWOT analize).

Zaradi organizacije dela je nujna potrditev udeležbe. Prosimo vas, da svojo prisotnost potrdite preko e-pošte: info@rra-rod.si ali na telefonski številki: 065 556 238 ali 065 556 235 najkasneje do srede, 12. aprila, do 17.00 ure. Kontaktni osebi za dodatna pojasnila sta Suzana Žvokelj Ferjančič in Patricija Štor.

Analiza Stanja Kmetijstva V Občini Mestna Občina Nova Gorica

Vabilo

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti