Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

11. mednarodna vojaška vaja Jadranski udar 2023

DATUM OBJAVE 17. maj 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Slovenska vojska obvešča, da bo od 29. maja do 9. junija v Republiki Sloveniji potekala 11. mednarodna vojaška vaja Jadranski udar 2023, na kateri bo Slovenska vojska v sodelovanju z zavezniškimi in partnerskimi državami ter ob podpori vojaškega letalstva izvedla usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev.

Zaradi zagotavljanja varne vadbe ter varnega in neprekinjenega zračnega prometa bodo od ponedeljka, 5. junija, do petka, 9. junija, začasne dnevne zapore zračnega prostora nad območji delovanja, in sicer med 9. in 12., 14. in 17. ter 20. in 23. uro. Na območjih usposabljanja se pričakuje povečan hrup zaradi preletov letalnikov.

Aktivnosti se bodo izvajale na območjih Bat, Banjšic in Kala nad Kanalom. Predvidena je uporaba manevrskega streliva, efektov poka in dima. Prisotnih bo okoli 100 vojakov z različnimi vojaškimi vozili in opremo. Letalske aktivnosti bodo povečane med 9. in 12., 14. in 17. ter v večernem času med 20. in 23. uro.