Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Začeli bomo z izgradnjo vtočnega objekta ob Kornu za poplavno varnost

DATUM OBJAVE 31. maj 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

V prihodnjih dneh se bo začela gradnja vtočnega objekta ob južnem delu Erjavčeve ulice v Novi Gorici, ki bo omogočil preusmeritev dela vodotoka Koren v že izveden razbremenilni kanal. S tem bomo povečali poplavno varnost območja.

Objekt bo zgrajen v okviru »Faze 2« projekta Odvodnik Koren – ukrepi za zmanjšanje poplavne ogroženosti zaradi vodotoka Koren na območju Mestne občine Nova Gorica.

Na novogoriški mestni občini so predstavniki investitorja, Direkcije Republike Slovenije za vode, in novogoriške mestne občine v delo uvedli izvajalca, podjetje Hidrotehnik, ki bo objekt zgradil do konca letošnjega leta.

Novogoriška mestna občina je skupaj z DRSV in italijansko stranjo pred tem uresničila tudi izgradnjo razbremenilnega čezmejnega podzemnega cevovoda, ki omogoča odvodnjo in poplavno rešuje del Nove Gorice in del Gorice.

Potok KorenOdvodnik potoka KorenUdeleženci sestanka sedijo za veliko mizo v Zeleni dvorani občinske stavbe