Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Popis škode na kulturni dediščini

DATUM OBJAVE 03. avgust 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Vnos zabeležene in ocenjene škode na kulturni dediščini v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi koordinira Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

Zavod prosi občane, da škodo prijavijo na obrazcu 4 KD – Ocena delne škode na stavbah kulturne dediščine, povzročene v naravni nesreči, ter jo sporočijo na pristojno območno enoto Zavoda za varstvo kulturne dediščine (ZVKDS OE Nova Gorica, tajnistvo.ng@zvkds.si). Prijavi je potrebno obvezno priložiti fotografijo poškodb!

V poštev pride škoda na objektih, ki so vpisani v register kulturne dediščine na Ministrstvu za kulturo (RKD) ali z odlokom razglašeni za kulturni spomenik lokalnega ali državnega pomena (https://geohub.gov.si/ghapp/giskd/).

Popis škode mora zavod po prej omenjenih sklepih zaključiti do 30. avgusta 2023, zato prosijo za čim prejšnjo odzivnost.