Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Nova direktorica EZTS GO Romina Kocina

DATUM OBJAVE 15. marec 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Romina Kocina Romina Kocina (1978) rojena v Šempetru pri Gorici je otroštvo preživela v Mirnu in se nato z družino preselila v Gorico, kjer je tudi zaključila študij. Goričanka, ki je popolnoma dvojezična, SE OPREDELJUJE KOT ČEZMEJNA DR., diplomirala je iz politologije – mednarodna smer, na Univerzi v Trstu. Že na začetku svoje službene poti se je zanimala za področje raziskav, inovacij in evropskega sodelovanja. Njena službena kariera se je začela pri Friuli Innovazione, Videmskem raziskovalnem in tehnološkem centru, kjer je sodelovala od 2004 do 2016, na področju Evropskih projektov in prenosa tehnologij.

V okviru Znanstveno-tehnološkega parka Udine - Friuli Innovazione je prispevala tudi k razvoju področja, namenjenega financiranju raziskav v podjetjih, pri čemer je sodelovala tudi z APRE – Agencijo za promocijo evropskih raziskav s sedežem v Rimu, kjer je sledila 7. programu za raziskave in razvoj in nato še Horizon 2020.

Usmerila pa se je na področje evropskih projektov in predstavila nekatere zmagovalne projekte sodelovanja, ki so pripeljali do zagona številnih pobud, financiranih iz evropskih skladov, ki se izvajajo na regionalnem ozemlju v mednarodnih partnerstvih, katera vključujejo podjetja, raziskovalna središča in različna združenja.

Izdala je dve knjigi, ki izhajajo iz njenega delovanja kot Project Manager: Interregional Innovation Policy – Opportunities and Challenges in the Alps-Adriatic Region, urednik KWF Kartner Wirtschaftsforderungs Fonds (2008) in Un’ esperienza di cambiamento nel distretto della sedia – Il valore di un’idea sta nel metterla in pratica, urednik G. Bortoluzzi in R. Kocina, ed. Forum (2009).

Od leta 2016 je koordinatorka skupnega sekretariata Programa sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija 2014-2020, od kjer prihaja na EZTS GO.

 

O imenovanju na položaj direktorice EZTS je povedala:

»Počaščena sem in upam, da bom kos izzivu. Pravim izziv v pozitivnem smislu, EZTS je mlada, dinamična realnost, ki je v preteklih letih že pokazala svoj potencial in zmožnosti, kar dokazujejo številni projekti, ki jih je združenje spravilo pod streho, nenazadnje tudi projekt Evropska prestolnica kulture 2025!

Spoznala sem in neposredno spremljala, s strani Programa Italia-Slovenia, razvoj dveh CTN projektov (Zdravstvo in Soča), ki sta edinstvena na svojem področju ter dokazujeta, da, če obstaja želja, lahko dobro sodelujemo in naredimo marskaj dobrega za teritorij in prebivalce brez jezikovnega razlikovanja ali razlikovanja identitete.

Občine so pokazale pripravljenost za sodelovanje in zaupale EZTS... to je pot, na kateri moramo še naprej delati, prepričana sem, da še toliko bolj v tem težkem zgodovinskem trenutku, v katerem, na žalost, na mejah ne vlada vedno mir.

Menim, da je EZTS GO strateškega pomena za naše čezmejno ozemlje, pa tudi za celotno regijo. Je konkreten primer čezmejnega sodelovanja.

Svojemu območju želim ponuditi pridobljeno znanje in izkušnje in prispevati k nadalnjim ciljem.

Ekipa je mlada, motivirana, z dobrim strokovnim znanjem ... v prihodnjih letih bodo novi izzivi in ​​novi evropski programi ... Komaj čakam, da začnem!«