Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Vsebine projekta Podpora energetskim in klimatskim politikam

DATUM OBJAVE 14. marec 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Nova Gorica je usmerjena v trajnostni in sonaravni razvoj ter varstvo okolja. V sodelovanju z Goriško lokalno energetsko agencijo (GOLEA) se je kot pilotna občina, vključila v projekt Podpora energetskim in klimatskim politikam – SECAP, ki poteka v okviru Programa Interreg Slovenija – Italija. V sklopu projekta bo izdelanih več Akcijskih načrtov za trajnostno energijo in podnebne spremembe (ang. Sustainable Energy and Climate Action Plan - SECAP) med drugim tudi za Mestno občino Nova Gorica, ki je že podpisnica Konvencije županov za podnebne spremembe in energijo. Gre za ambiciozno pobudo Evropske komisije, ki je usmerjena neposredno na lokalne oblasti in občane z namenom, da prevzamejo vodilno vlogo v boju proti podnebnim spremembam.

Zaradi obsežnosti tematike podnebnih sprememb so konkretne aktivnosti na tem področju predstavljene v člankih, v katerih so obravnavali posamezni tematski sklopi:

 

Članki so pripravljeni v okviru projekta SECAP, ki se odvija znotraj Programa sodelovanja Interreg Italija – Slovenija, katerega sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.