Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Odprt je javni poziv za sofinanciranje opremljanja stanovanjskih objektov z malimi komunalnimi čistilnimi napravami

DATUM OBJAVE 25. februar 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Javni poziv za sofinanciranje opremljanja stanovanjskih objektov na območju Mestne občine Nova Gorica z malimi komunalnimi čistilnimi napravami je namenjen sofinanciranju stroškov nakupa, montaže in zagona malih komunalnih čistilnih naprav (MKČN) v Mestni občini Nova Gorica.

Sofinanciralo se bo opremljanje objektov z MKČN na območjih izven meja aglomeracij, na katerih se predvideva izgradnja kanalizacije ali čistilnih naprav skladno z Operativnim programom odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode v Republiki Sloveniji. Izjemoma se lahko opremljanje objektov z MKČN sofinancira tudi na območjih, kjer je javno kanalizacijsko omrežje že zgrajeno ali je gradnja načrtovana, priključitev nanj pa ni tehnično možna ali ekonomsko upravičena kot tudi, če je vgradnja MKČN pogoj za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Do nepovratnih sredstev so upravičene fizične osebe s stalnim prebivališčem na območju Mestne občine Nova Gorica, ki imajo lastninsko ali stavbno pravico na enostanovanjskih oziroma večstanovanjskih objektih, ki so jih opremili z MKČN.

Višina pomoči znaša 50 % upravičenih stroškov oziroma največ 1.500,00 EUR za en stanovanjski objekt. Upravičeni stroški so stroški nakupa, montaže in zagona MKČN.

Rok za oddajo vloge je 30. oktober 2022 oziroma do porabe sredstev – zagotovljenih je 20.000,00 EUR. Javni poziv je objavljen na spletni strani Mestne občine Nova Gorica pod zavihkom razpisi.