Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Monitoring kopalne vode v MONG

DATUM OBJAVE 06. junij 2022
VIR

Vzorčenje kopalne vode in analize izvaja Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, ki ob vzorčenju opravi terenske meritve ter organoleptično oceni prisotnost vidnih nečistoč, površinsko aktivnih snovi, mineralnih olj, fenolov in pojava cvetenja.

Obveščanje javnosti omogoča interaktivna karta kopalnih voda, primerna tudi za uporabo na mobilnih telefonih, s pomočjo katere uporabnik na enostaven način izve, kakšna je kakovost in temperatura vode.

Informacije o stanju kopalnih voda so kopalcem na voljo tudi na informacijskih tablah na kopališčih in kopalnih območjih ter na spletni strani Ministrstva za okolje in prostor, agencije za RS za okolje.

V Mestni občini Nova Gorica se spremlja vzorčenje vode pri Starem jezu na Soči v Solkanu.

Območje kopalnih voda, pri Starem jezu na Soči v Solkanu, ni urejeno kopališče.

Za več informacij smo pripravili brošuro ter kratek film.

Dodatna gradiva:

Varno in zdravo kopanje

Kopanje v naravnih jezerih

Naj bo kopanje užitek

Kako ravnati pred vročinskim valom

Vpliv UV sončnega sevanja na ljudi

 

Kopalna sezona 2019

 

Kopalna sezona 2018

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti