Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Javni poziv k oddaji predlogov za urbane intervencije – stenske poslikave, grafite in instalacije na temo mobilnosti

DATUM OBJAVE 02. april 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Nova Gorica v sklopu projekta GO! 2025 – Evropska prestolnica kulture poziva umetnike k oblikovanju predlogov za urbane intervencije v medijih stenske poslikave ali stenske instalacije.

V maju in juniju 2021 bo naše obmejno območje gostilo dva velika in pomembna dogodka: Giro d'Italia in Dirka po Sloveniji, ki bosta pritegnila široko pozornost mednarodne javnosti. Evropska prestolnica kulture zato želi trajno obeležiti ta dva športna dogodka z umetniškimi intervencijami, ki bodo popestrile pot ob meji in dale možnost kreativno predstaviti območje in njegovo čezmejnost.

Tema umetniških intervencij je svoboda gibanja, pri čemer bodo imeli prednost predlogi, ki vsebujejo tudi teme kolesarstvo, brezmejnost ali Evropa.

Na mednarodnem javnem pozivu bodo izbrani predlogi umetniških intervencij za pet lokacij na obmejnem območju Nove Gorice (fotografije v priponki "Javni poziv k oddaji predlogov za urbane intervencije").

 

Prijave na javni poziv pošljite na elektronski naslov info@go2025.eu do 19. 4. 2021 in kot zadevo e-pošte napišite "Prijava na javni poziv za urbane intervencije".

Komisija bo objavila izbor del najkasneje do 26. 4. 2021 na spletni strani www.nova-gorica.si in na spletni strani www.go2025.eu.

Izdelava del bo potekala med 30. 4. 2021 in 17. 5. 2021.

 

Prijave na javni poziv naj bodo oddane elektronsko v enotnem PDF dokumentu, ki vključuje:

  • izpolnjeno prijavnico,
  • dosedanje izkušnje s podobnimi umetniškimi intervencijami v urbani prostor (grafiti, murali, poslikave ali instalacije). Kot referenco dodajte fotografije svojih preteklih relevantnih del (največ 5),
  • skice del, ki naj bodo računalniško obdelane na fotografijo izbrane lokacije tako, da je razvidno, kako bodo delovale v realnem prostoru.

 

Za morebitna vprašanja in dodatne informacije o javnem pozivu ali o posameznih lokacijah (natančne mere itd.) nam pišite na maja@go2025.eu.

 

Javni poziv k oddaji predlogov za urbane intervencije

Public call for proposals for urban interventions

Bando pubblico proposte per interventi urbani

Prijavnica

Application

Domanda di partecipazione

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti