URBINAT - Zdravi koridorji kot gonilna sila sooblikovanja socialnih, okoljskih in tržnih, iz okolja izhajajočih rešitev v soseskah, ki se soočajo s socialnimi izzivi

Drugo srečanje partnerjev projekta Urbinat v Sofiji

29.01.2019
Predstavniki Mestne občine Nova Gorica so se minuli teden mudili na drugem srečanju parterjev projekta Urbinat, ki je tokrat potekalo v Sofiji, enemu od treh vodilnih mest v projektu. Namen srečanja je bila medsebojna seznanitev s potekom projektnih aktivnostih, z doseženimi rezultati in načrtovanimi novimi aktivnostmi.

Predstavitveni film projekta URBINAT

17.01.2019
V predstavitvenem filmu projekta URBiNAT jasno in nazorno o projektu, njegovih ciljih, sodelujočih mestih in projektnih partnerjih.

Kako zelene so slovenske občine?

18.12.2018
V članku v Svetu kapitala - Delo z naslovom Kako zelene so slovenske občine? tudi o Mestni občini Nova Gorica: Občine in mesta zelene projekte prilagajajo svojemu okolju.

S sonaravnimi rešitvami nad poletno vročino - Primer dobre prakse iz francoske prestolnice

16.12.2018
Smisel povezovanja in projektnega mreženja z drugimi mesti je tudi v spoznavanju dobrih praks. Ena takšnih prihaja iz francoske prestolnice, kjer se zadnja poletja soočajo s čedalje bolj pogostimi in intenzivnimi vročinskimi vali, čemur je botrovala odločitev, da šolska dvorišča spremenijo v »OAZE«.

Udeležili smo se konference Mreže mest v Milanu

11.12.2018
V okviru projekta URBiNAT smo se udeležili konference Mreže mest, ki je potekala od 27. do 29. 11. v Milanu. Predstavniki mest iz Evrope, Severne in Južne Amerike, Avstralije in Azije smo se sestali z namenom, da skupaj iščemo sonaravne in trajnostne rešitve proti podnebnim spremembam v naših okoljih.


Nazaj na projekt