Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Projekt SECAP – javna obravnava izdelanih dokumentov

DATUM OBJAVE 06. april 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Konvencija županov (Covenant of Mayors) je bila ustanovljena leta 2008, kot evropsko gibanje, v katerem sodelujejo lokalne in regionalne oblasti, ki so se prostovoljno zavezale k povečanju energetske učinkovitosti in uporabi obnovljivih virov energije. Leta 2015 se je konvencija združila z evropsko pobudo namenjeno prilagajanju na podnebne spremembe – Mayors Adapt, v skupno pobudo Konvencija županov za podnebne spremembe in energijo. V letu 2016 se je konvencija združila s pobudo Koalicija županov - pobuda za mesta (Compact of Mayors) v Globalno konvencijo županov za podnebne spremembe in energijo (v nadaljevanju konvencija županov), ki obravnava tri področja: blaženje podnebnih sprememb, prilagajanje škodljivim vplivom podnebnih sprememb in univerzalni dostop do varne, čiste in cenovno dostopne energije.

Cilj konvencije županov je zmanjšanje emisij toplogrednih plinov za 40 % do leta 2030 glede na referenčno leto 1990 na ozemlju občine ter povečanje sposobnosti prilagajanja podnebnim spremembam. Do danes je h konvenciji županov pristopilo že več kot 10.000 podpisnikov, ki skupaj predstavljajo več kot 300 milijonov ljudi. H konvenciji županov je do sedaj pristopilo tudi že več slovenskih občin, naj pri tem izpostavimo samo nekatera največja: Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Celje, Mestna občina Velenje in Mestna občina Novo Mesto. Evropska komisija se je zavezala, da bo javno podpirala in promovirala podpisnice, predvsem pa je mobilizirala nove finančne instrumente in poskrbela za politično podporo na evropski ravni.

Mestna občina Nova Gorica je h konvenciji pristopila v letu 2020, pristopu je sledila priprava dokumentacije, ki je sestavljena iz treh delov:

Navedene dokumente, ki jih je Zavod GOLEA za Mestno občino Nova Gorica izdelala v okviru projekta SECAP, dajemo v javno obravnavo. Vaše predloge in pripombe pričakujemo do četrtka 14. 4. 2022 na elektronski naslov matej.zivec@nova-gorica.si.

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti