Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Culpeer4Change: Culture and Peer-Learning for Development Education - to Engage Youth for SDGs on Climate Change, Children Rights and Migration, Focusing on Refugee Issues

  • DATUM OBJAVE 13. maj 2022

  • STATUS PROJEKTA: Zaključeni projekti
  • PREDVIDEN ZAKLJUČEK: 31. januar 2022
  • VREDNOST PROJEKTA: € 3.442.318,00 (€ 124.174,00 za MONG)
  • DELEŽ SOFINANCIRANJA: € 15.472,00

Culpeer

Glavni namen projekta je ozaveščanje mladih o pomenu ciljev trajnostnega razvoja na področju podnebnih sprememb, otrokovih pravic ter migracij.
Splošna cilja projekta sta:
-   spodbujanje globalnega učenja o ciljih trajnostnega razvoja (podnebnih spremembah, otrokovih pravicah ter migracijah);
-   uvajanje novih izobraževalnih konceptov v formalno in neformalno izobraževanje.
Specifični cilj projekta:
-  uvajanje novih *inovativnih konceptov v formalno in neformalno izobraževanje v 7 državah partnericah.
*Inovativni izobraževalni koncepti po vzoru kulturnega medvrstniškega pristopa (Cultural Peer Learning Concepts).

Načrtovane dejavnosti

V okviru projekta bomo izvedli delavnice v izobraževalnih ustanovah in neformalnih učnih okoljih po načelu zgoraj omenjenega koncepta ter številne kulturne dogodke v sodelovanju s partnerji držav globalnega juga z namenom ozaveščanja mladih o tematikah trajnostnega razvoja. V času trajanja projekta bo organiziranih še 7 konferenc, na katerih se bodo deležniki seznanili z inovativnimi koncepti v izobraževanju ter o njih razpravljali. Ti dogodki se bodo slovesno zaključili z otvoritvijo večje zidne poslikave/grafita na temo enega od ciljev trajnostnega razvoja, ki jo bodo izdelali lokalni umetniki v sodelovanju z umetniki globalnega juga ter šolarji. Eden od pomembnih rezultatov projekta bodo tudi spletna izobraževalna orodja (e-tečaji, video posnetki, blogi, avdio posnetki, kvizi, klepetalnice, knjižnica), s pomočjo katerih bodo ciljne skupine krepile ozaveščenost o tematikah trajnostnega razvoja.

Več o celotnem projektu CULPEER4CHANGE

 

Partnerji:

Slovenija:

Danska:

Avstrija:

Nemčija:

Italija:

Bolgarija:

Poljska:

Bolivija:

Tanzanija:

 

DEAR  European Commission

Partnerji projekta CULPEER4CHANGE želimo vpeljati nov koncept poučevanja v šole v sodelovanju z mladimi iz Evrope, Azije, Afrike, Srednje in Latinske Amerike. MONG ter Društvo Humanitas sodelujeta skupaj s partnerji iz Danske, Bolgarije, Nemčije, Italije, Poljske, Avstrije, Bolivije in Tanzanije. Kakšen je namen projekta? Mesto Köln je pobudnik in začetnik projekta, ki spodbuja kulturno medvrstniško učenje. Primarna zamisel je združiti mlade ljudi iz Afrike, Azije, Latinske in Srednje Amerike ter mlade iz Evrope, tako znotraj kot izven šol. Mladi iz Afrike, Azije, Srednje in Latinske Amerike so priznani umetniki, ki pripravljajo delavnice ter predstave za mlade v Evropi. Na delavnicah v Evropi se oblikujejo ustvarjalne predstave s političnimi sporočili in razpravami o tem, kako postati bolj dejavni v današnji družbi. Deluje se predvsem na treh temah, ki so del ciljev trajnostnega razvoja. Združeni narodi so leta 2015 začeli z oblikovanjem ciljev trajnostnega razvoja za bolj vključujočo, trajnostno in vzdržljivo prihodnost za planet in njegove prebivalce. Osredotočamo se na tri ključne cilje:

  1.  boj proti podnebnim spremembam;
  2.  zaščita otrokovih pravic;
  3.  upravljanje migracij.

 

CULPEER4CHANGE zagotavlja nove izvirne primere učnih metod. To ima lahko neverjeten učinek na mlade ljudi, ki bodo vplivali na politiko, kar je nedvomno smiselno in potrebno v današnjem času. V okviru projekta bo organiziranih 7 konferenc. Ti dogodki se bodo slovesno zaključili z otvoritvijo večje zidne poslikave na temo enega od ciljev trajnostnega razvoja, ki jo bodo izdelali lokalni umetniki v sodelovanju s tujimi umetniki ter mladimi. Prav tako bodo rezultati projekta tudi spletna izobraževalna orodja (e-tečaji, video posnetki, blogi, avdio posnetki, kvizi, klepetalnice, knjižnica), s pomočjo katerih bodo ciljne skupine krepile ozaveščenost o tematikah trajnostnega razvoja.